Plán akcí na měsíc

AKCE na KVĚTEN 2023

SCHŮZKY

– 3.5. (ST) Schůzka – pro ty co nejedou na NSJ – povede Plyšák!!!

– 10.5.(ST) Schůzka (cestičky a stezky – Příroda kolem nás; Den Matek – drobný výrobek pro maminky – připraví Vrabeček a Kika; etapa z Rychlých šípů – Elza)

– 17.5. (ST) Schůzka (cestičky a stezky – Příroda kolem nás; etapa z Rychlých šípů – Elza; skautky – nafocení kytky a stromy v Satalickém háji + vytisknutí na poznávačku)

– 24.5. (ST) Schůzka (cestičky a stezky – Co umím a znám; etapa z Rychlých šípů – Elza; stavba stanů – procvičení)

– 31.5.(ST) Oddílovka (v krojích; vyhodnocení bodování a stovkařek za květen; 1 hod program od Konvalinek) + zaplacení tábora!!!

AKCE:

3.-8.5. (ST-PO) Účast na NSJ = Národním skautském jamboree v Hradci Králové – 6 denní akce (Rusalka, Elza, Maky, Vrabeček, Melmen, Smajlík, Kristýnka, Apotom, Bára a Jolanka)

– info dostanou účastníci na papíru zvlášť

– 6.5. (SO) Návštěvní den pro veřejnost!!!

10.5. (ST) Květinový den – charitativní akce na pomoc Lize proti rakovině – prodej květinek na RZ během dopoledne (třeba uvolnit dítě ze školy)

Sraz: 7.00 hod na RZ

Rozchod: mezi 11 a 12 hod – po rozdání květinek

Na sebe: řádný skautský kroj

S sebou: malý batůžek, svačina a pití, dezinfekce, drobné peníze na vracení, dobrá nálada

20.5. (SO) Akce „Gastronom“ – vařící soutěž skupinek – organizuje Maky

(47. ročník ve vaření 35. oddílu Práčata z Hloubětína v Senohrabech)

Sraz: 7.30 hod na RZ

Návrat: 18.15 hod na RZ

Na sebe: skautský kroj + s sebou: oblečení na převlečení na vaření – ušpinění!!!

S sebou: malý batůžek, svačina a pití, peníze na dopravu (60,- Kč dítě, 120,- Kč dospělý), lítačka, KPZ + sirky!!!, pláštěnka + věci na vaření pokrmu potraviny, voda na vaření v petlahvích, potřebné nádobí k přípravě pokrmu + kotlíky z klubovny) + sekyrka, lopatka polní na přípravu ohniště.

Program: vaření ve skupinkách v polních podmínkách v lese na ohni (světlušky 3x, skautky 3x a roverky nad 15 let 2x – počty členů ve skupinkách); vaření na téma:

česká kuchyně, nesmí se používat nic pytlíkové, jídlo dle dohody ve skupince + recept s sebou, hodnotí se bodově: chuť, obtížnost, originalita, vzhled servírování, pořádek okolí, rozdělání ohně, ohniště a jeho úklid, vzhled kuchařů)