AKCE na KVĚTEN 2023
SCHŮZKY
– 3.5. (ST) Schůzka – pro ty co nejedou na NSJ – povede Plyšák!!!
– 10.5.(ST) Schůzka (cestičky a stezky – Příroda kolem nás; Den Matek – drobný výrobek pro maminky – připraví Vrabeček a Kika; etapa z Rychlých šípů – Elza)
– 17.5. (ST) Schůzka (cestičky a stezky – Příroda kolem nás; etapa z Rychlých šípů – Elza; skautky – nafocení kytky a stromy v Satalickém háji + vytisknutí na poznávačku)
– 24.5. (ST) Schůzka (cestičky a stezky – Co umím a znám; etapa z Rychlých šípů – Elza; stavba stanů – procvičení)
– 31.5.(ST) Oddílovka (v krojích; vyhodnocení bodování a stovkařek za květen; 1 hod program od Konvalinek) + zaplacení tábora!!!
AKCE:
3.-8.5. (ST-PO) Účast na NSJ = Národním skautském jamboree v Hradci Králové – 6 denní akce (Rusalka, Elza, Maky, Vrabeček, Melmen, Smajlík, Kristýnka, Apotom, Bára a Jolanka)
– info dostanou účastníci na papíru zvlášť
– 6.5. (SO) Návštěvní den pro veřejnost!!!
10.5. (ST) Květinový den – charitativní akce na pomoc Lize proti rakovině – prodej květinek na RZ během dopoledne (třeba uvolnit dítě ze školy)
Sraz: 7.00 hod na RZ
Rozchod: mezi 11 a 12 hod – po rozdání květinek
Na sebe: řádný skautský kroj
S sebou: malý batůžek, svačina a pití, dezinfekce, drobné peníze na vracení, dobrá nálada
20.5. (SO) Akce „Gastronom“ – vařící soutěž skupinek – organizuje Maky
(47. ročník ve vaření 35. oddílu Práčata z Hloubětína v Senohrabech)
Sraz: 7.30 hod na RZ
Návrat: 18.15 hod na RZ
Na sebe: skautský kroj + s sebou: oblečení na převlečení na vaření – ušpinění!!!
S sebou: malý batůžek, svačina a pití, peníze na dopravu (60,- Kč dítě, 120,- Kč dospělý), lítačka, KPZ + sirky!!!, pláštěnka + věci na vaření pokrmu potraviny, voda na vaření v petlahvích, potřebné nádobí k přípravě pokrmu + kotlíky z klubovny) + sekyrka, lopatka polní na přípravu ohniště.
Program: vaření ve skupinkách v polních podmínkách v lese na ohni (světlušky 3x, skautky 3x a roverky nad 15 let 2x – počty členů ve skupinkách); vaření na téma:
česká kuchyně, nesmí se používat nic pytlíkové, jídlo dle dohody ve skupince + recept s sebou, hodnotí se bodově: chuť, obtížnost, originalita, vzhled servírování, pořádek okolí, rozdělání ohně, ohniště a jeho úklid, vzhled kuchařů)